Za čokoladni mousse potrebujemo Cocoa čokolado, piškote, sladko smetano, maline in lešnike v čokoladi Cocoa

  • 200 g Cocoa čokolade
  • 125 g piškotov
  • 250 g svežih malin
  • 400 ml sladke smetane
  • Cocoa lešnike v presni čokoladi

Čokolado narežem na majhne koščke in jo damo v stekleno posodo, dodamo 100 ml sladke smetane sobne temperature. Posodo postavimo nad vročo vodo, ki ne vre. Mešamo tako dolgo, da se čokolada stopi. Posoda se ne sme dotikati vode. Posodo odstavimo in pustimo 10 minut, da se mešanica čokolade in smetane malce ohladi. Do polovice stepemo 300 ml sladke smetane in ji nato dodamo čokoladno zmes in smetano stepemo do konca, da dobimo puhasto čokoladno kremo.

Pripravimo si 6 kozarčkov in na dno nadrobimo kekse. Dodamo čokoladni mousse, nato sveže maline in ponovno mousse. Sladico okrasimo s svežimi malinami in lešniki v čokoladi. Kozarčke postavimo na hladno. Preden sladico postrežemo, naj kozarčki 30 minut počivajo na sobni temperaturi.

Več slastnih receptov od Megi, si lahko preberete na spletni strani:
http://www.glutenfreewithmegi.com/

Avtor: Megi Fras