O nas

Smo družinsko podjetje ustanovljeno leta 1992. Naša osnovna naloga je skrb za zadovoljstvo naših strank.
V ta namen nenehno bogatimo ponudbo blagovnih znamk in nadgrajujemo nivo naših storitev in strokovno usposobljenost naših kadrov. Vsi zaposleni opravljamo svoje delo s polno odgovornostjo. Vsak posameznik je lojalen naši družbi. Naše delovanje je odgovorno do naših strank, sodelavcev in poslovnih partnerjev.
Poslujemo transparentno in strokovno. Skozi dolgoletne izkušnje smo s partnerji razvili zaupanja vredno sodelovanje. Smo finančno stabilno podjetje z lastnim kapitalom.

V podjetju poleg prodaje, distribucije, skladiščenja in transportnih storitev, opravljamo tudi pospeševanje prodaje na posameznih prodajnih mestih.

Podjetje je registrirano tudi za distribucijo Medicinskih pripomočkov razreda I. Storitev izvajamo na osnovi ustreznih dovoljenj, izdanih s strani pristojnih inštitucij ter v skladu z veljavno zakonodajo in dobro prakso.

Zaupajo namugledne trgovske hiše in verige doma in v tujini

  • SPAR Slovenija
  • SPAR Hrvaška
  • SPAR Madžarska
  • MERCATOR
  • ENGROTUŠ
  • LECLERC
  • HOFER
  • SALUS
  • SANOLABOR
  • FARMADENT

več kot
27
let delovanja
več kot
150
različnih izdelkov
več kot
1000
prodajnih mest

Naš razvoj

1992
Ustanovitev podjetja SERENA d.o.o. sega v leto 1992. Smo trgovsko podjetje v zasebni lasti in nastopamo kot družba z omejeno odgovornostjo. Družba je registrirana za različne dejavnosti, med katerimi je glavna dejavnost prodaja različnega trgovskega blaga za široko potrošnjo.
V prvem letu delovanja se je podjetje ukvarjalo z uvozom in prodajo didaktičnih igrač, ki so bile za tisti čas na trgu povsem nekaj novega in drugačnega.
1993
V drugem letu obstoja smo se preusmerili in pridobili novega poslovnega partnerja, podjetje RAUSCHER Consumer Products GmbH z Dunaja, ki je proizvajalec izdelkov za osebno nego, sanitetnega materiala Raucosan, higienskih vložkov SENTA in izdelkov iz vate BELLAWA. S poslovnim partnerjem smo vzpostavili trdno vez, zato se je dobro sodelovanje ohranilo vse do danes.
1999
Leta 1999 je distribucijo blagovnih znamk DELU in AKO našemu podjetju zaupalo podjetje DELU-AKO-MINKY GmbH iz Nemčije, ki je proizvajalec specialnih čistil in čistilnih krp za gospodinjstvo.
2004
Leta 2004 je družba Serena pridobila novega dobavitelja, ki ga od takrat zastopamo na našem trgu. Podjetje TOMIL s.r.o. iz Češke je proizvajalec čistil blagovne znamke Dr.Devil, osvežilcev prostorov znamke AIRmenline, mehčalcev in detergentov Wansou ter drugih čistil za gospodinjstvo.
2011
Leta 2011 je Serena d.o.o. prenesla sedež podjetja iz Šentilja v Slovenskih goricah v Maribor. Preselili smo se v nove pisarniške in skladiščne prostore v industrijski Coni Tezno. Novi prostori in lokacija blizu avtoceste so doprinesli tudi h kvaliteti naših storitev in znižanju stroškov.
2015
V letu 2015 se je ponudila priložnost za uvoz bralnih očal iz Kitajske in od takrat naprej smo v naš prodajni program dodali tudi bralna očala.
2016 - 2018
Od 2016 širimo prodajni program z izdelki iz ekološke pridelave. Pričeli smo s prvo slovensko certificirano ekološko kozmetiko SUNNA in kmalu nato dodali ekološke prehrambne izdelke visoke kakovosti, znamke RAW COCOA.  Podjetje Surovital iz Poljske pripravlja COCOA presno čokolado iz BIO surovih nepraženih kakavovih zrn, s posebnim postopkom, ki traja več kot 60 ur, pri temperaturi nižji od 45°C, zaradi česar čokolada ohrani vse antioksidante, aminokisline, kot tudi vse pomembne makro in mikro elemente.
2019 – do danes
V začetku leta 2019 smo naš program razširili na področje 100 % biorazgradljivih trajnostnih vrečk. Družba Weforyou iz Avstrije je popolna lastnica vseh faz od proizvodnje surovin do končnega šivanja vrečke. To nam zagotavlja edinstvenost na trgu in visoko kakovost.

Poslanstvo

Zagotoviti dobre in kvalitetne produkte za vsakdanjo rabo.
S certificiranimi ekološkimi izdelki želimo ponuditi našim kupcem več – kvalitetne in zdravju prijazne izdelke.

Vizija

Naša vizija je postati eden izmed vodilnih partnerjev pri izdelavi trgovske znamke za naše največje kupce, ter na našem in tujem trgu zagotoviti oskrbo s kakovostnimi, cenovno dostopnimi izdelki za vse končne potrošnike.
Cilj našega poslovanja je širiti prodajo izdelkov naših in privatnih blagovnih znamk tudi na tuje trge.